Metcan ErasMetcan Eras
Metcan Eras
Görsel Hizmetler
  • BİZ KİMİZ
  • FOTOĞRAF
  • TASARIM
  • MEDYA
  • ATÖLYE
  • HABER BÜLTENİ
  • REFERANSLAR
  • İLETİŞİM
Menu back  
FacebookTwitterInstagram
Mayıs 23, 2019Leave a commentDesign, Photography, Video & MusicBy admin
armada268

Makine ve Fotoğraf Çekimi

Sensör: Fotoğrafın dijitale geçmesiyle beraber görüntüyü dijtale çeviren aygıta da sensör deniyor. Filmli makinelerdeki film gibi düşünebilirsiniz. Sensörün boyutunun büyük olması daha fazla detay alabileceğiniz anlamına da geliyor. Yani makine satın alırken dikkat etmemiz gereken en önemli özelliklerden birisi sensörün boyutu, megapiksel değil.

Makine ve Fotoğraf Çekimi

Ekran: Dijital SLR (DSLR) makinelerin yaygınlaşmasıyla beraber çekilen fotoğrafları görebildiğimiz makinenin arka kısmındaki bölümdür. Büyüklüğü yine bir tercih sebebi olabilir. İlerleyen teknoljiyle beraber neredeyse makinelerin arkasının tamamını ekran oluşturmaya başlamıştır.

Vizör: Türkçeye “bakaç” olarak çevrilmiş olmasına rağmen genellikle vizör olarak bilinir. Fotoğraf çekerken gözümüzü dayayıp baktığımız yerin adıdır. Makinelerin vizörleri genellikle %100 görüş açısına sahip değildir. Bu sebeple gördüğünüz alandan %3-5 daha fazlasını fotoğrafınızda göreceksinizdir. Yeni nesil makinelerdeki Live View özelliği ile vizörün önemi birz azalsa da yine de en önemli bölümlerden biridir.

Live View: Makinelerde vizör kullanmak istemeyen ve göz dayanamanın yapılamayacağı yerler düşünülürek DSLR’lere uyarlanmış bir çeşit görüntüyü önceden görmedir. Klasik basçek kompakt makinelerin hemen hepsinde görülen Live View çekeceğiniz görüntüyü o anda ekranda gösterir. DSLR makinelerdeki Live View çok daha gelişmiş durumda olup netleme alanını %100 büyüterek bile kullanılabilmektedir.

armada268
armada268

Makine ve Fotoğraf Çekimi

Lens / Objektif: Fotoğrafın sensöre düşmesi için gerekli optik sistemdir. Lensin kalitesi fotoğraf için çok önemlidir. Kullandığınız makineden çok kullandığınız lens iyi bir fotoğrafta etkilidir. Geniş açı, dar açı, makro, balıkgözü gibi farklı isimlerde lensler mevcuttur. Bunları daha sonra detaylı şekilde inceleyeceğiz.

Alan derinliği: Alan derinliği, fotoğrafta netleme yapılan konunun, önünde ve arkasında net olarak görülen alanın miktarıdır. Genellikle fotoğrafa yeni başlayanların en çok sorduğu sorulardan biri “Arkaplanı nasıl flu yaparım?” sorusudur. Bu sorunun cevabı bu konuda yatmaktadır. Bu soruyu ayrıca daha sonra cevaplayacağız.

corporatedesignidentityminimalphotographer
About the author

admin

Related posts
Fotoğrafta Altın Oran ( 1/3 Kuralı)
Aralık 18, 2018
Fotoğrafın icadı ve ilk fotoğraf.
Aralık 17, 2018
Fotoğraf Çekim Teknikleri – Yeni Başlayanlara 10 İpucu
Mart 26, 2017
Başlangıç seviyesi profesyonel fotoğraf makineleri tavsiyeleri
Mart 17, 2016
Fotoğrafçılık Terimleri – Profesyonellerin Bilmesi Gerekenler
Ocak 15, 2015
4 Fotoğraf çekim tiyosu
Nisan 25, 2014
Leave Comment

Cevabı iptal et

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

Metcan Eras